Una pausa en el temps

Aixi podriem definir un viatge de mes de 6 messos que recordo com una de les millors experiències de la meva vida.

Amb un tempo totalment diferent, la fussio entre mar, muntanya, diversió i feina surt natural i continua. mai tens la sensació d’estar sense fer res. llevarnos pel mati a una platja, banyarnos, pujar la muntanya i volar en parapent tota la tarda per despres anar a dormir a algun penyasegat solitari on mirar l’ocea i el cel o potser anar de festa fins que surti el sol.

GUIA DE VIATGE

La millor opcio per viure intensament una llarga estancia a tenerife per volar en parapent es anar amb el nostre vehicle (furgo o autocaravana) en ferry, amb companyies com ACCIONA TRASNMEDITERRANEA desde CADIZ o NAVIERA ARMAS desde Huelva per entre 300 y 500€ (depen del tamany del vehicle) que a més ens permet viatjar amb els nostres gossos (a una part de la bodega adaptada amb gavies on podrem treurels a passejar a una coberta especial dins d’uns horaris). Un trajecte de 3 dies al mar que si be pot supossar una aventura no es apte per claustrofovics, el wifi no sempre funciona i no es pot fer us de xarxa GSM (posa el mode avio si no vols rebre la factura de la teva vida) aixi que recomanem dur coses per distreurens com llibres o pelicules.
Inclou els apats i ens deixa al port de St.Cruz de Tenerife llestos per començar la nostra aventura.

ARIBADA A TENERIFE

Nomes baixar del ferry es parada obligada anar a la platja de Las Teresitas.
Amb un parquing llegant, es tranquila i de sorra del sahara (potser es l’unica platja de tenerife amb sorra no volcanica).
te 2 zones de vol que detallarem a la seccio Vol.

Es un lloc perfecte des d’on descubrir tot el Nord de l’illa i permet anar en bus a St.Cruz si no volem anar en cotxe a la ciutat, (es pot anar caminant però trigarem 1h).

Entre St.Cruz i Las Teresitas pasarem un parell de bentzineres on ficar aigua i carburant. Al poble San Andres (al costat de la platja) tenim super i restaurants.

Desde les teresitas podem anar a Taganana i Benijo, a la costa NW de L’illa, una travessa i lloc espectacular.
A Taganana tenim uns dels vols més espectaculars de l’illa, i la Selva Laurisilva, una vegetació que nomes es trova a aquesta part de l’illa.

IMPRESCINDIBLE VISITAR TAGANANA

ZONES DE VOL A TENERIFE

PARAPENT A LAS TERESITAS

Aquesta zona es la mes chill amb 3 orientacions de vent NE-E-S amb un vol 100% dinamic i sobre la platja i el mar.
Farem servir 3 enlairaments diferents que ens permet volar la majoria de dies amb aquestes orientacions (compte amb el vent)

-MIRADOR LAS TERESITAS

Amb orientació E/NE entre uns bunquers amb la Playa de las Gaviotas com a aterratge opcional, es facil fer top landing.
Per sortir normalment es fa servir la tecnica cobra per les dimensions de l’enlairament.
La zona es petita però es recupera molt rapid l’alçada, ideal per freestyle.

-ENLAIRAMENT PLAYA DE LAS TERESITAS

Amb orientacio S, al centre de la platja, una mica per sobre de la carretera d’Igueste a San Andres, trovem una zona plana facil per enlairarse.
Si no t’aguantes es molt facil arrivar a la platja i aterrar. Es una zona molt facil on el vol consisteix en anar direccio als bunquers del Mirador de las Teresitas on guanyarem la maxima alçada.
Es la vesant mes llarga i ens deixa mourens per tota la platja i aterrar al punt on volguem.

 

– BASE MILITAR SAN ANDRES

Amb orientacio E a mig camí de la pista que puja cap a les antenes de la base trovem una zona neta de amb terra de sorra.
El despegue es facil i “gran” em d’intentar mantenir l’alçada per que l’aterratge a la platja i no tenim aterratges alternatius.
L’alçada maxima l’aconseguirem a l’antena de la base, lloc ideal per anar molt alts fins la platja i fer algun espiral abans d’aterrar.

PARAPENT A TAGANANA

Es posiblement la zona mes impresionant de tot tenerife, l’humitat fa que creixin boscos humits que cobreixen els acantilats volcanics d’arbres i plantes. La zona es enorme i la vessant ens porta fins altres zones de vol. No pots marxar sense volar a taganana en parapent.

-ENLAIRAMENT BENIJO

A la zona mes al Nord, a una zona ampla de la pista per donar la voltar es on es preparen els parapents. Devegades l’enlairament es una mica tecnic pels rotors. L’aterratge es trova just a la platja d’assota. Es 100% dinamic, has de vigilar el mar per controlar una posible pujada del vent. Volant en direcció NE arribarem als Roques de Anaga, l’alçada dona perfectament per pasar per sobre i tornar a pujar.

A aquesta zona hi han molt poques platges, VIGILA L’ALÇADA.

-ROQUE DE LAS ANIMAS

A la carretera d’almaciga, just a un mirador sota el Roque de las Animas es trova el despegue.

Amb orientació N, l’aterratge es una platja a la dreta , tot i que te poca alçada es facil pujar, si vas cap a l’Oest pots arribar fins el Puerto de la Cruz (es un vol brutal) pero vigila l’alçada i pensa que es un vol llarg.

PARAPENT A PUERTO DE LA CRUZ

Aquesta ciutat es una barreja entre ciutat turistica californiana i casc antic. Amb 2 zones de vol molt diferents, cal aprofitar els dies que no plou per volar a aqueta espectacular zona de vol.

MIRADOR DE LA CORONA

Just asobre la ciutat en direccio Sud tenim aquet espectacular envol gegant amb gespa artificial i molt que requereix poc nivell de pilotatge la majoria de dies. Te el parquing oficial i un camí on deixar el cotxe just al costat. El desnivell d’aquet envol es alt així que pensat’ho dos cops abans d’intentar tornar caminant fins el cotxe, es molt facil fer top l’anding aixi que val pena intentar-ho abans no anar a aterrar al camp oficial o la platja del socorro.
Aquesta zona ens permet fer bons vols de cross cap al teide o creuant el pla de l’Orotava, tambe pots seguir el litoral direccio W, pero sol ser dificil tornar volant per l’orientacio del vent.

ATERRATGE OFICIAL

ATERRATGE PLATJA DEL SOCORRO

MARTIANEZ

Aquesta zona es brutal, farem servir els gratacels hotelers de la ciutat com a vessant (cal vigilar amb el vent per no acabar entre els edificis).

Tot el vol el farem a baixa alçada i cal tenir cura de no caure el mar ja que hi ha trams sense cap posibilitat d’aterratge.
Es facil tornar a aterrar a l’envol o parcs del voltant.

AMB PROU ALÇADA LA MAJORIA DE LA GENT ATERRA AL PARQUING GEGANT DEL FAR

PARAPENT A ADEJE

ENVOL TAUCHO

Tenerife es una illa volcanica en mig de l’ocea atlantic prop d’africa, ( la mes alta d’espanya ) el Teide domina els vents oceanics deixant al seu enorme sotavent sud una zona pel vol termic, si aixi com sona, la zona de vol termic de tenerife es al sotavent d’una muntanya. El punt mes conegut d’aquest vol es a Adeje que te un envol de gespa artificial ampli.

Les termiques son suaus pero cal vigilar amb el relleu per que es volcanic i molt accidentat, devegades hi ha extensions de cactus aixi que cal vigilar a l’hora d’improvitzar aterratges.

 

La gent normalment queda al bar-restaurante San Sebastián, que te wifi i un menu de “pollo desmenuchado” amb beguda molt economic, esta dins una bentzinera BP on podem carregar aigua a la furgo i obviament bentzina. te un super al costat i un restaurant WOK que tambe recomanem.
L’aterratge es just d’arrera l’edifici a un descampat o be a la platja si tenim com tornar o ganes de caminar (fa pujada)

ENVOL PLAYA DE LOS CALLADOS

Amb orientacio W, vol dinamic sobre el mar.

Un lloc perfecte per fer dinamic sobre el mar, es una part molt poc concorreguda de tenerife i molt accesible.
Aquesta platja es ideal per acampar, estar tranquil i fer algun vol durant el dia perque es puja molt rapid i s’aterra alcostat del cotxe, no sol anar a volar ningú i tot i que hi ha un xiringuito es posible que estem sols a la platja.
L’envol es de pedra volcanica aixi que hem de tenir cura del material a l’hora de preparar l’equip.

si be l’aplicació oficial de transport public es TITSA (es pot pagar amb el movil)
no te un bon mapa d’ubicacions de les parades, nomes els noms i codi postal.

Pels vols de distancia anirem bastant perduts, per aquestes situacios recomano fer servir
GUAGUA APP (es com es diuen els bussos alla) que inclou un mapa amb les localitzacios de les parades.